reizen in 2015

Mijn reizen in 2015

In 2015 heb ik best wat leuke reisjes gemaakt! Vandaag een terugblik op 2015 en de leuke bestemmingen die ik bezocht. Ik ging in maart voor het eerst weg en mijn laatste reisje van 2015 vond vorige week plaats. Wil jij weten welke bestemmingen ik allemaal gezien heb? Lees dan verder in mijn reizen van 2015.

Kasteel Holtmühle

We trapten het jaar af met een weekend in Limburg, waar we verbleven in een kasteel. Dat was niet misselijk zo na de carnaval, waar we nog een beetje van bij moesten komen. We genoten van het eten bij Kasteel Holtmühle, het heerlijke bed en de rust die er heerst. Oh ja en breakfasts for the win!!!

La Palma

Met Pasen zat ik met mijn beste vriendin op La Palma. We wilden eigenlijk naar Marokko gaan, maar onze reis werd helaas gecanceld vanwege te weinig deelname. For the record: Dat betekent dat wij de enige twee waren die zich op hadden gegeven. We hadden 4 deelnemers nodig, maar dat is ons niet gelukt haha. We wilden graag door de woestijn reizen, maar dat zullen we een andere keer moeten doen. We kozen op de valreep voor het eiland La Palma. Ik had van Geertje Couwenbergh gehoord dat ze het helemaal geweldig vond en ik las ook al eerder bij andere bloggers dat ze op La Palma waren geweest. Het eiland waar we niet 1, 2, 3 aan denken. La Palma, ook wel liefkozend La Isla Bonita genoemd door de bewoners (het mooie eiland), is een groen en mooi eiland waar veel wandelaars naartoe komen maar rustzoekers en zonaanbidders het prima naar hun zin kunnen hebben. We hebben een week genoten van de prachtige natuur, hebben doldwaze autoritten gemaakt (La Palma is het steilste eiland van de wereld) en zijn tot rust gekomen. Deze vakantie was echt een aanrader en smaakt naar meer.

Apero! Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Barjac

Half juni vertrok ik met mijn gezin naar Zuid-Frankrijk, de Gard, om vakantie te houden. Manlief en ik verbleven één week in het zuiden, de rest bleef een week langer. Dit is de plaats waar mijn vader is overleden in 2011 en waar we sindsdien nooit meer waren geweest. Het was een bijzondere reis, vooral omdat iedereen zijn verdriet op zijn eigen manier verwerkt. Ik vond het zelf eigenlijk erg prettig om weer terug te zijn en samen met mijn nichtje, waarmee ik elke dag een rondje op de trampoline deed, was het niet zo zwaar en verdrietig als ik had gedacht. Het voelde vertrouwd, als vanouds en misschien kom ik er ook nog ooit terug. Oh! En hier had ik voor het eerst panne in het buitenland.

Lille

Het eerste weekend van juli, toen er een hittegolf door Europa heen ging, vertrokken hubby en ik naar Lille. Daar was de hitte minder verzengend en genoten we van de stad voor de tweede keer. We deden het rustig aan, genoten van lekker en verrassend eten en de cultuur. De dag dat we uit checkten, begon het te stortregenen maar gelukkig kozen we nog voor een ochtend museum meepikken waardoor we de regen hebben weten te ontlopen.

Solar Weekend reizen

Solar Festival

Goed, kijk maar of je het onder een reis vindt vallen, maar ik vind van wel. We genoten een weekend lang van techno deuntjes, schuimfeesten en aparte feestjes en optredens. We vermaakten ons het meest in de technotent en sliepen nog best aardig ook op de camping. We gingen naar Solar om ons 1-jarig jubileum te vieren.

Westcoast

Eind september vertrokken zhe husband en ik voor de reis der reizen van dit jaar: de Verenigde Staten. We gingen een goede 3,5 week rondreizen met gehuurde auto en hadden alleen het begin en het einde gereserveerd. Alle andere bestemmingen onderweg hadden we al wel uitgezocht in grote lijnen, maar het was elke keer weer een verrassing waar we zouden uitkomen. We hebben 3,5 week genoten – wat is Amerika een prachtig land. En wat een natuurwonderen hebben we gezien. Ik schreef al eerder mijn liefdesbrief aan de Verenigde Staten.

 

Oh dear #Paris I am so happy to be back again. 💜 #travelgram #travelblogger #reizen #travel #paris #france #loveit #notredame #sunny #sunnyday

 

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Parijs

En zo dacht ik nog tijdens het invullen van mijn Been there, done that tag dat ik niet meer op reis zou gaan en minder dan twee weken later zat ik met mijn kont in Parijs! Zomaar een paar dagen weg, twee dagen voor vertrek nog niet wetende waar we heen zouden gaan. Parijs voelt als een tweede thuis, ook omdat we er (bijna) drie jaar geleden gewoond hebben. Inmiddels zou je zeggen dat we alle toeristische hoogtepunten wel gezien hebben en dat is maar voor de helft waar. Dit jaar bezochten we Sainte Chapelle, dat op Ile de la Cité staat. Verder genoten we van heerlijk eten, wat we eigenlijk altijd doen. En van de kerstlichtjes en -etalages.

Travelblogger

Als bachelor of tourism, afgestuurd in reizen, is het niet gek dat ik 7 bestemmingen heb gehad in één jaar. De 9 foto’s die de meeste likes kregen? Juist, die van onze reizen. Stuk voor stuk waren het foto’s van mijn bestemmingen in 2015. Dat was toch wel heel erg leuk om terug te zien.

Reizen in 2016

In 2016 hebben we nog niet heel veel reizen vast staan, maar dat was ook vorig jaar zo. Sowieso kan ik op een weekend Gent rekenen en een verre reis naar Thailand in combinatie met… ? De andere bestemming dat zoeken we nog even uit, maar dat het maar weer een mooi reisjaar mag worden!

 

Wat zijn jouw vakantieplannen voor 2016?

LEES OOK  Supercommercieel zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.