Mojave National Preserve

Mojave National Preserve

Mojave National Preserve ligt midden in de Mojave Desert, het best bewaarde geheim van Californië. Mojave heeft een ruig landschap en heeft enorm veel verschillende planten groeien. Veel mensen racen door dit woestijngebied heen, maar wij besloten er onze eerste nacht in een tent door te brengen.

Vroeger kwam men van andere oorden om richting Californie te trekken. Death Valley als grootste obstakel, zorgde ervoor dat het vooral erg veeleisend en gevaarlijk was om een dergelijke expeditie te beginnen. Toch kwamen er genoeg mensen naar Mojave Desert vanwege de goldrush en werd de Santa Fe Railroad voltooid waardoor de economie tot bloei kwam. Echter raakten de bronnen uitgeput, ging de prijs van zilver en borax naar beneden en raakte dit woestijngebied in vergetelheid. Fastforward naar 2015: Lucky us!

road mojave national preserve hole in the wall camping campsite

Kamperen in de woestijn

Na onze ontmoeting met Highway 1 en Pismo Beach gingen we naar het spookstadje Calico Ghost Town. Erna wilden we verder reizen richting oosten, onze trip ging namelijk richting Grand Canyon en National Parks! We hadden onze tent gekocht bij de Walmart voor een grijpstuiver en reden met onze Toyota richting oosten. We hadden op internet al gekeken waar we wilden verblijven en kozen ervoor om op een camping te staan in Mojave National Preserve. Na ons bezoek aan Calico gingen we van de highway af en kwamen in een droog gebied terecht, waar we niemand tegen kwamen. Terwijl we op de verlate route richting Hole-In-The-Wall Campground reden, stapte ik uit om even te genieten van de weidsheid en de prachtige rotsen voor mij. Je kon geen auto meer horen en had alleen maar uitgestrekte droge vlakte met lage bosjes om ons heen. Terwijl ik de auto uit stap om een foto te maken zie ik een fennec (een woestijnvos) tussen de begroeiing uitkijken en gauw weghoppen. Ik ben uitzinnig! Een woestijnvos, naast mijn auto! Dit is geweldig!!

LEES OOK  Geluk ervaren tijdens en na je vakantie

hole-in-the-wall campground camping mojave national preserve

Mojave campground – Hole-In-The-Wall

Hole-In-The-Wall blijkt een behoorlijk grote camping te zijn en we komen tijdens onze eerste avond kamperen tot de conclusie dat er geen beheerders aanwezig zijn op dit soort campings. De campings worden veelal door rangers onderhouden en die zijn natuurlijk niet, zoals we in Europa gewend zijn, elke dag aanwezig op de camping. Je hebt dan ook niet veel, maar wel het meest noodzakelijke is aanwezig: lopend water, een toilet en een plek om te zitten. Eerlijk, ik ben de grootste fan geworden van kamperen in de USA. Op elke plek heb je eigenlijk wel een picknicktafel en een firepit. Awesome!

mojave national preserve hole in the wall camping campsite

Op deze huge camping zitten we met maar 3 andere mensen die zo ver verspreid staan, dat we eigenlijk niemand in onze buurt hebben. De eerste avond kamperen in de wildernis. Ik ben zo enorm blij en geniet van elk moment. De zon gaat langzaam onder en de kleuren op de rotsen die we voor ons zien veranderen langzaam. De nacht brengen we door op onze meegenomen matjes en het is zo lekker warm dat we niet in onze slaapzakken hoeven te liggen. Diep in de nacht horen we wolven janken, niet ver van onze camping vandaan. Een moment dat ik nooit zal vergeten. Toen voelde ik me echt terug in de natuur en ik genoot er volop van.

Liefde op het eerste (ver)gezicht

De volgende ochtend staan we op zodra de zon achter de rotsen vandaan komt. Met een kom met water was ik me met mijn meegenomen bio-degradable zeep en als ik het water ga halen kom ik een slang tegen die de weg over steekt. Nu hoeven we alleen nog maar schorpioenen en huge spiders te zien en dan hebben we alle beesten waar aanplakbiljetten voor hangen gezien. We breken ons kampement op, maar niet voordat ik nog eens goed om me heen kijk. Wat een magische eerste kennismaking met kamperen in Amerika.

LEES OOK  Op honeymoon naar Zanzibar

Mojave National Preserve

Mojave National Preserve heeft voor liefde op het eerste (ver)gezicht gezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.