Mono Lake

Mono Lake – Een maandlandschap langs het water

Mono Lake stond niet bovenaan mijn lijstje om te bezoeken maar als we er toch in de buurt zijn, is het een goed idee om er te gaan kijken – nietwaar? En of je dit moet bezoeken! Dit bleek één van de bijzondere verrassingen op onze roadtrip te zijn. Dit surrealistische meer moet je gezien hebben.

Mono Lake

Mono Lake

Mono Lake is een 155 km2 groot alkalisch meer aan de voet van de Sierra Nevada Mountains. Vanwege de toenemende verdamping en het feit dat het meer geen natuurlijke afvoer heeft, is het water drie keer zo zout als zeewater. Tufsteenpieken staan fier overeind langs de oevers van Mono Lake. Een plek waar je alleen de klanken van de eenden hoort echoën en het water borrelend (opkomend calcium clasht met de carbonaten in het water) aan de oppervlakte komt. Een heel vreemde gewaarwording om de eendjes door dik water te zien waden.

Mono Lake

Zijn we op de maan?

Het leek voor ons wel alsof we op de maan waren aangekomen. De stilte (er waren bijna geen mensen toen wij een bezoek brachten) bij Mono Lake, vermengd met het bijzondere landschap is echt fenomenaal. Amerika bleef me maar verbazen, want om de zoveel kilometer kom je weer zoiets gaafs tegen!

mono lake

Wat een uitzicht!

To hell with drones

De rust werd lichtelijk verstoord door twee mannen die met hun drone aan het vliegen waren. Waardoor hubby en ik naar elkaar gekeken in ergernis. Dus dit wordt de toekomst… Straks heb je in de Grand Canyon geen irritante toeristen meer die over de reling heen stappen voor de beste selfies, of altijd voor je uitzicht gaan staan voor hun 6000e foto van een kraai die op de rand van de reling zit. Nee straks hoor je overal zoemende geluiden van drones die de ervaring verstoren. Goed om te weten. Niet leuk om naar uit te kijken. Hoewel ik dol ben op droneshots, vind ik het toch erg jammer om in een park te zijn en omringd te worden door drones. Als het aan mij ligt… hoor ik ze niet tijdens mijn bezoekjes, maar dat is just old granny Nancy talking.

LEES OOK  Sacramento bezoeken

Mono Lake is vergelijkbaar met…

Mono Lake kan ik eigenlijk met niks anders vergelijken, je zou er gewoon eens heen moeten gaan. Loop dan rustig over de paden rond. Het is een behoorlijk groot meer, het is er stil en heel soms hoor je een borreltje omhoog komen. Constant zie je kleine belletjes in het water naar boven komen en de kleur van het water is een soort dikkig groen. Echt een aanrader als je je eens wilt laten verrassen!

Wij kwamen langs Mono Lake, toen we vanuit Bishop verder reisden tijdens onze roadtrip. Mocht jij in de buurt zijn, vergeet dan niet om beide even aan te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.