wat je moet weten als je nu naar thailand reist na het overlijden van de koning

Wat je moet weten als je NU naar Thailand reist (sinds het overlijden van de koning)

 

Koning Bhumibol overleed precies 1 dag voordat wij naar Thailand reisden. Direct keek ik wat het reisadvies van de rijksoverheid aanraadde. Op onze terugreis sprak ik twee meiden die vanwege het overlijden van de koning hadden besloten om niet naar Thailand te gaan maar door te reizen naar Maleisië. Eeuwig zonde! Wil jij weten wat de toestand is in Thailand op dit moment? En hoe je met het nationale rouwen van de Thai moet omgaan?

Bekijk dan mijn laatste video waarin ik je met zware jetlag alles vertel over:

Wat je moet weten als je NU naar Thailand reist – Rouwen om de koning zijn overlijden

Kan je de video niet zien? Klik dan hier: https://youtu.be/0mQW3Vv6vdA

Rustig

De muziek is ingetogen en de Thai zijn dat ook. Er is geen sprake van grote vieringen of feesten. Een avondje naar de bar zal dan ook niet zo gezellig zijn als anders en een Full Moon Party kan je voorlopig op je buik schrijven.

Zwart en wit

De kleuren zwart en wit voerden toch wel de boventoon in de noordelijke regio’s, maar dit is niet overal het geval. Op de markten konden wij voornamelijk kleding in ingetogen kleuren vinden, zoals donkerblauw, donkergroen of zwart en wit. Natuurlijk heb je overal uitzonderingen en zal dit mettertijd ook weer veranderen. Mensen vinden het overigens niet vreemd of vervelend als jij in gekleurde kleding rondloopt. Het is dus niet nodig om zelf ook in het zwart gekleed te gaan.

Massale rouw

Er is nationale rouw afgekondigd en mensen zijn ook heel erg verdrietig vanwege het overlijden van de koning, echter merk je daar als toerist niet heel erg veel van. Wij hebben geen huilende mensen op straat gezien. Zo lang je met respect omgaat met dit verlies, zullen zij op hun beurt ook met respect met jou omgaan. Common sense, dus!

LEES OOK  Prendre le RER - Around the city of Paris

Rouwlintje

Wij kregen van lieve mensen een rouwlintje opgespeld. Dit was daags na het overlijden van de koning. Nog steeds zie je Thaise mensen rondlopen met het rouwlintje, en deze kan je zelf ook opspelden als je solidair wilt zijn met de Thai.

Wil je meer video’s zien? Elke woensdag komt er een nieuwe video online, vergeet je dan ook niet te abonneren op mijn kanaal!

wat je moet weten als je nu naar thailand reist na het overlijden van de koning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.