napa valley bezoeken wijnglas met rode wijn voor een wijngaard

Napa Valley bezoeken: een dag in de wijnstreek

Tijdens onze roadtrip door Amerika (Westkust) besloten we een bezoek te brengen aan de wijnregio van Californië: Napa Valley. Napa Valley is een idyllische regio en een erg bekende wijnstreek in Amerika geschikt voor wine tastings en vineyards bezoeken. Ik deel graag mijn ervaring met jou van Napa Valley bezoeken.

napa valley bezoeken wijnproeverij mumm mousserende wijn

Napa Valley bezoeken: do’s en don’ts

Wij vonden de toeristen ter plaatse een beetje snobs! Totaal ongeïnteresseerd staan ze met hun duurste designerkleding in de rij of lopen de rij voorbij alsof ze uitgenodigd zijn voor de club. (Dit was nooit het geval, ze mochten weer achteraan aansluiten) Wij besloten spontaan een bezoek te brengen aan Mum Napa Valley. En hoewel er vast nog meer do’s en don’ts zijn, wil ik vooral de volgende tips met je delen.

  • Trek nette kleding aan, je valt uit de toon als je in spijkerbroek aankomt.
  • Zorg dat je van tevoren een gevulde maag hebt. Tastings zijn klein, maar op een lege maag is het niet te doen.
  • Het is aan te raden om vooraf te reserveren voor wine tastings of het bezoeken van een wijngaard.
  • Laat je rijden. Er zijn veel chauffeurs van bedrijven op de weg die de wijntoeristen rijden. Reserveer iemand van tevoren.
  • Eten kan ook heerlijk in de streek! Dus blijf een nachtje slapen als je de mogelijkheid hebt.

Wijnproeven bij Mumm in Napa Valley

Ik houd van mousserende wijn en toevallig hebben ze in dé wijnstreek van Californië een wijnhuis met mousserende wijnen. Daar hebben we een wijnproeverij gedaan tussen blasé mensen.

LEES OOK  Mijn vaste adresjes in Parijs

Mumm is een erg groot wijnhuis en daar worden wine tastings aan de lopende band gedaan. Je betaalt een vaste prijs (fixed price) en krijgt hiervoor een assortiment aan wijnen te proeven. We hebben zeer genoten van de verschillende wijnen. Ik had na 3 glazen voorlopig genoeg op, aangezien ik nog mocht rijden.

Wil je een video kijken waar vloggers ‘slechts’ 90 dollar op een dag uitgeven in Napa Valley? Klik dan hier.

Waar we precies hebben gegeten, ben ik vergeten! Het was geloof ik bij Bouchon Bistro in Yountville. We zaten buiten, tussen de hegjes en er kwam net een bus het dorp in gereden vol toeristen. We hadden geluk dat we al een tafeltje hadden!

Sfeer proeven van deze mooie regio met een film

Wil je alvast de sfeer proeven van Napa Valley zonder je huis uit te gaan? Of misschien terugdromen naar je tijd van je bezoek aan Napa Valley? Kijk dan A walk in the clouds die rondom verschillende wijnhuizen in Napa is opgenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.