Weekend Ouddorp Goedereede & Kwade Hoek

Uitwaaien op Ouddorp en wandelen in de Kwade Hoek

Afgelopen weekend ging ik met mijn vriendinnen chillen in Goedereede, op steenworp afstand van de Kwade Hoek en een ministukje van Ouddorp vandaan. Wat daar allemaal te doen is op Goeree-Overflakkee deel ik vandaag graag met jou.

Om te beginnen kwamen we er voor de rust. Eventjes uitwaaien op Ouddorp en vooral quality time met elkaar. Na 10 jaar mag dat ook wel een keertje. We riepen het al jaren, maar deze keer kwam het er toch echt van. Met zijn allen naar onze gehuurde boerderij!

Ik heb vooral een weekend vol gezelligheid, slappe lach en wandelingen gehad. En dat begon al op dag één. Ik sliep met schoonzus op een kamer en voordat iedereen arriveerde liep ik een flink stuk met I. over de dijk en over het strand van de Kwade Hoek.

Weekend Ouddorp Goedereede & Kwade Hoek

Uitwaaien op het strand van Ouddorp

Maar, ik beschouw zaterdag meer als dag één en toen besloten we – na een uitgebreid ontbijt – richting Ouddorp te gaan. Dat ken ik maar al te goed, zeker als het aankomt op het strand. We parkeerden de auto en liepen van strandtent de Zeester naar strandtent Paal 10. Vlak voor die strandtent gingen I. en ik in het zand zitten om de Wim Hof Methode een klein beetje toe te passen. Vervolgens sprongen we allebei vol overgave in zee. Er stond best een windje, maar de zon scheen en die paar seconden in zee zorgen er alleen maar voor dat je een beter immuunsysteem krijgt. Dat kan ik wel gebruiken! Ik kreeg kippenvel maar had het toch hartstikke warm. Ik wilde het liefst erna lekker in bikini blijven rondlopen!

LEES OOK  Frankrijk in het hart

Strandtent Paal 10

Nadat we ons aankleedden zijn we dan uiteindelijk bij strandtent Paal 10 neergestreken op het zonnige terras. We waaiden wel bijna uit ons hemd (tip: ga zo dicht mogelijk tegen het windscherm aan zitten) maar dat mocht de pret niet drukken. Met dekentjes en warme chocomel (en daarna een lekker glas port voor mij) bleven we goed warm. Nette bediening, fijn terras = echte aanrader.

Na wat zonnen in een duinpan besloten we weer terug te gaan naar de auto op zoek naar een fijn restaurant om te eten. Maar eenmaal in Ouddorp bleek ALLES vol te zitten en aangezien we niet met een kleine groep waren, dwaalden we eventjes doelloos door het dorp. Gelukkig hadden we op de parkeerplaats bij het strand al een flyer onder de ruitenwisser gekregen en dus belde en bestelde ik. Hoppa! Op naar Restaurant Twins!

Restaurant Twins in Ouddorp

Restaurant Twins lag denk ik nog wel het mooiste van wat ik recentelijk gezien heb. Überhaupt een prachtige locatie, met een leuk uitzicht op de binnenwateren en dan het ondergaande zonnetje dat neerstrijkt over het water. En dan het eten. HEURLIJK. We aten allemaal met plezier ons bord volledig leeg met een fijn toetje er achteraan. Wat een verwennerij. Precies waar we op hoopten tijdens ons weekend weg!

Terug aankomen in onze 7 ton dure boerderij (ja echt, het staat te koop) besloten we na wat fijne maskers en The Sound of Music om de avond af te sluiten met Pictionary. Ik heb zelden zo in een deuk gelegen tijdens een spelletje. Nooit geweten dat ik toch nog iets kan tekenen wat anderen herkennen. Dat is best een prettige bevestiging.

LEES OOK  Tips Yosemite Park - Hiking Yosemite Park

De Kwade Hoek in Goedereede

Zondag, dag 2, gingen we met één dame minder weer op pad. Deze keer besloten we de Kwade Hoek in Goedereede te ontdekken. Een naar verluid prachtig natuurgebied bij Goedereede. In totaal liepen we 7 kilometer, wat ik nu nog in mijn schenen voel (geen idee waarvan!) maar man-man wat een lekker rondje. Sowieso hebben we geboft met het prachtige weer! En dat doet de Kwade Hoek en Ouddorp alleen maar goed. Ik kan me zo voorstellen dat het door alle seizoenen alleen maar interessant is om te zien hoe de natuur verandert.

Al met al een fijne plek om eens uitgebreid geweest te zijn! En aangezien je vast wel de uitdrukking a picture says more than a 1000 words kent, heb ik speciaal voor jou een kort filmpje gemaakt met alle hoogtepunten van Goeree-Overflakkee:

Ouddorp, Goedereede en de Kwade Hoek

Kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.