Red Canyon Campground Kamperen bij Bryce Canyon

Red Canyon Campground – Kamperen bij Bryce Canyon

Het lijkt inmiddels wel jaren geleden dat ik iets schreef over Amerika. En vandaag ga ik jullie weer een stukje meenemen op mijn rondreis door de Verenigde Staten. Want na de geweldige ervaring in de Grand Canyon, ging onze reis verder naar Lake Powell. Hier bekeken we een tentoonstelling en namen nog gauw een duik in dit immense meer. Die foto die je elke keer van mij ziet aan het einde van mijn YouTube filmpjes? Dat ben ik aan Lake Powell! Hieronder wat kiekjes van onderweg:

Lake Powell dam

Glen Canyon Bridge

Glen Canyon Bridge

Lake Powell

Lake Powell

Lake Powell

Saint George

Vervolgens hadden we een overnachting in Saint George, overnachting 8 van onze roadtrip. We konden slechts 1 nachtje blijven pitten want erna kwam er een grote marathon naar de stad toe. Wil jij dus nog eens op een bijzondere plek een (halve) marathon rennen? Saint George is de plek! We namen nog een heerlijk uitgebreid ontbijt voordat we in de auto stapten om weer kilometers af te leggen.

breakfast saint george

Onze hele route door de Verenigde Staten (een loop) vind je overigens hier: Onze route door de Verenigde Staten.

Red Canyon Campground Kamperen bij Bryce Canyon

Red Canyon Campground

Wij wilden eigenlijk blijven slapen in het Zion National Park maar daar waren alle kampeerplekken vol. We hadden dus een beetje pech en besloten door te rijden naar Bryce Canyon waar we voor 2 nachten bleven slapen op een camping waar ze nog plek voor ons hadden: Red Canyon Campground wat nog ongeveer 20 minuten van het geweldige National Park Bryce Canyon verwijderd ligt.

Opwarmen onder de handblower

De nacht was zwaar. Het was wederom ERG koud, maar één keer had ik het zo koud dat ik midden in de nacht mijn bed uit ben gegaan om naar het toiletgebouw te gaan en mezelf daar warm te föhnen. Je leest het goed. Technisch gezien was het de handblower, dus ik hing daar als een spast tegen dat ding aan. En hield mijn vele lage kleding opzij om in ieder geval een warme kont en onderrug te kunnen krijgen. Absolute hel.

LEES OOK  Spookstad in Amerika - Bodie State Historic Park

Vuur maken

Ook hebben we nogal lopen aankloten met het aanmaken van vuur. Iedereen heeft het zo onder de knie maar je merkt wel dat wij de types zijn die alles kant en klaar aangeleverd krijgen. Wij weten dus niet hoe je een vuurtje moet starten als je niet genoeg spullen bij je hebt en als het koud en vochtig wordt.

Uiteindelijk is het gelukt om voor onszelf iets in elkaar te zetten, of which I am very proud.

Red Canyon Campground - Onze kampeerspot

Red Canyon Campground – Onze kampeerspot

Bear country

Ook wel leuk om te weten: Red Campground staat in een gebied waar beren rondlopen. Na een kort gesprekje met de campingleiding, begreep ik dat er al heel lang geen beren meer gespot waren. Ik kon dus rustig ademhalen. Wat ze wel aanraadden: Om niets eetbaars in de tent te laten liggen want de eekhoorns zouden zich helemaal door de tent heen eten op zoek naar voedsel. Aangezien ik zelf 7 kleuren stront schijt van beren, heb ik ook geen toiletartikelen in de tent gelegd want blijkbaar komen ze zelfs daar op af. En ik zoek het niet echt op natuurlijk. Mij niet gezien!

Bear country Red Canyon Campground Bryce Canyon

De campground is erg mooi, met een prachtig uitzicht op de rode rotsen voor je. Wij hebben tot twee keer toe de zonsopkomst zo goed als meegemaakt en in het ochtendgloren ziet het er magisch uit. Prima campground voor als je snel bij Bryce Canyon wilt komen!

Red Canyon Campground Bryce Canyon kamperen camping

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.