lille la petite cour

Lille : Restaurant La Petite Cour

Over eten zou ik een boek kunnen schrijven, maar aangezien ik dit lang zo goed niet kan als anderen houd ik het op eten. En dat mijn lieve mensen, kan ik als de beste! Toch kan ik jullie in Lille wel een restaurantje aanraden…

Restaurant met een twist

Ik ben dol op uit eten gaan, restaurants met een twist, culinaire gerechten. Werkelijk, je maakt me er zo gelukkig mee! In Lille gingen we op zoek naar een fijn restaurant en natuurlijk gebruikte ik daarvoor mijn Foursquare app om mezelf voor te bereiden. We kozen voor het restaurant La Petite Cour met een score van 8,7. Ik was benieuwd!

La Petite Cour ligt in het centrum van Lille en je kan er terecht voor brunch, lunch en diner. Zoals het op Foursquare wordt gezegd:

Dans une charmante bâtisse de la fin du 17ème siècle, donnant sur un jardin verdoyant, le restaurant “La Petite Cour” vous invite à la découverte d’un subtil mélange de cuisine régionale et traditionnelle française.

Ofwel vrij vertaald: In een charmant gebouw van eind 17e eeuw, met een besloten tuin, nodigt restaurant La Petite Cour u uit om de subtiele smaken van de regionale en traditionele Franse keuken te komen proeven.

Nu is dat een uitspraak naar mijn hart natuurlijk, want ik ben dol op eten, Frans eten en regionaal kan ik ook appreciëren. Ik kan me daarnaast volledig vinden in het charmante gebouw. Het is een leuke atmosfeer en daarnaast heb je de mogelijkheid om buiten te dineren.

LEES OOK  Ondertussen... in de provincie: Château Holtmühle

Avontuur in het restaurant

Wij zaten in de achtertuin en werden snel geholpen. Wat ik zo leuk vond aan dit restaurant? De menukaarten zitten in elpeehoezen! 🙂 Je kan een menukaart in het Engels krijgen, maar aangezien ik een snob ben die beweert Frans te begrijpen (ha!) wil ik alleen de Franse menukaart. Daarvan begreep ik heus niet alles, want zo kwam ik ertoe om iets als voorgerecht te bestellen dat ik nog nooit had gezien en ook niet bepaald kon begrijpen. Ik wilde me laten verrassen. Dat kan goed aflopen of fout zoals Potjevleesch dat me nog altijd bij staat – een negatieve eetherinnering in Lille enkele jaren geleden. Hoe dan ook koos ik weer voor avontuur!

Zo kreeg ik als voorgerecht Os à moelle, pain grillé, fleur de sel. Mijn man had Pastilla de canard aux fruits secs et paprika fumé gekozen. Ik heb al kort verteld over mijn ervaring met het voorgerecht, want ik kreeg beenmerg.

lille la petite cour os a moelle

 

Eerlijk toegegeven: Dit had ik nog nooit op en het viel eigenlijk helemaal niet zo tegen. Ik kan ook niet met 100% zekerheid zeggen dat ik dit zomaar uit mezelf nog eens zou bestellen maar het was geen negatieve ervaring. De Pastilla de canard was heel erg lekker – een eendenburger leek het wel en het smaakte erg goed.

lille la petite cour pastilla de canard

Ook het hoofdgerecht smaakte ons beide prima en nog altijd werden we goed en snel geholpen. Manlief had de Onglet de boeuf d’Ecosse IGP met frites, salade en sauce au poivre.

LEES OOK  Sephora style

lille la petite cour onglet de boeuf

Ik daarentegen ging voor vis met mijn Filet de daurade à la Provençale. We hebben beide een leuke herinnering aan ons bezoek aan La Petite Cour.

lille la petite cour filet de daurade

Ambiance

Waar je hier voor moet komen? De ambiance, de korte en bondige kaart waarmee je een goed en lekker avondje uit eten gaat. Niet overslaan dus, dit restaurant met Franse en regionaal Franse gerechten.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.