sacramento bezoeken bezienswaardigheden roadtrip amerika california

Sacramento bezoeken

We maakten in Amerika een rondreis langs de Westkust. In een grote loop maakten we een roadtrip langs de mooiste nationale parken en bijzondere steden. Vaak worden in Californië alleen Los Angeles en San Francisco aan gedaan, maar je moet ook zeker Sacramento bezoeken! Sacramento was onderdeel van onze roadtrip. We kwamen vanaf Yosemite National Park aangereden en Sacramento bleek een bestemming van twee dagen voor ons. Sacramento bezoeken kan ik aanraden: het is een vrij grote stad met vooral een heel leuk oud centrum en het is de hoofdstad van de staat California. Die mag je dus niet overslaan.

sacramento bezoeken bezienswaardigheden roadtrip amerika california

Old Sacramento bezoeken

Het oude centrum van Sacramento heet Old Sacramento en beslaat 6 blokken. Deze blokken staan vol met historische gebouwen en ouderwetse, overdekte trottoirs. De binnenstad ademt nog de sfeer van 1860-1880. De tijd dat de meeste gebouwen zijn neergezet. Aan het water heb je een raderboot liggen, zoals ik echt bij Amerika vind passen.

California state railroad museum bezoeken

Sacramento was vroeger het eindpunt van de transcontinentale spoorlijn, dus kan je naar het spoor gaan en foto’s maken met een oude trein en het oude station of een kijkje nemen in het spoorwegmuseum.

sacramento bezoeken california state railroad museum

Pony Express

Niet alleen de spoorlijn liep op zijn einde in Sacramento, Sacramento was ook het eindpunt van de Pony Express. De Pony Express was (heel kort) een belangrijk communicatiemiddel tussen oost en west en was belangrijk doordat de nieuwe staat Californië dankzij deze service beter met de rest van Amerika verbinding kon krijgen.

De Pony Express was een postsysteem waarbij boodschappen, kranten en post werd meegenomen door paardrijders. Ze waren over het algemeen 10 dagen sneller dan ‘gewone’ post. In 1861 ging het failliet, mede door de komst van de telegraaf. Men kreeg erna een geromantiseerd beeld van de Pony Express die onderdeel werd van het beeld dat men had van het oude Amerikaanse westen (wilde westen). De Pony Express zat in het (nu) B.F. Hastings gebouw dat in Old Sacramento staat. Dat gebouw is nu een museum rondom Wells Fargo.

LEES OOK  Bishop (High Sierra) op zoek naar Fall Colors

Oude tijden herbeleven in Old Sacramento

In Old Sacramento lijkt de tijd stil te hebben gestaan, als er geen auto’s in hadden gemogen had je dat ook geloofd. Uiteraard wordt er aan de toerist gedacht: de helft van Old Sacramento bestaat uit toeristische shops, maar je moet daar even doorheen kijken. Toen wij in de avond buiten op het terras van een Mexicaans restaurant zaten genaamd La Terraza, zagen wij allerlei foute bazen à la wannabe Dr. Dre voorbij rijden met hun hydraulische cars. Het is een ding om elkaar te laten zien wat voor een geweldige bak je hebt.

California State Capitol

Sacramento is de hoofdstad van Californië dus toen we Old Sacramento gezien hadden, besloten we overdag nog een bezoek te brengen aan het belangrijkste monument van Sacramento: het California State Capitol.

Dit prachtige gebouw staat temidden van een groot park en werd in 1860 ontworpen door Reuben Clark en Miner F. Butler. Het gebouw is naar de Griekse revivalstijl gebouwd, met zuilengangen en een majestueuze koepel. In de jaren 70 is het Capitol gerenoveerd (en eerder was het ook uitgebreid) en tegenwoordig kan je hier nog steeds – gratis – naar binnen. Hoewel de meeste kamers zijn afgesloten voor publiek, kan je bij sommige terug in de tijd gaan door een blik te werpen in de offices van eind 1800.

Onder de koepel hadden ze een indrukwekkend beeldhouwwerk staan met een uitbeelding van Koningin Isabella en Columbus. Isabella gaf Columbus akkoord en financiën voor zijn reis waarbij uiteindelijk de Nieuwe Wereld ‘ontdekt’ zou worden en kolonisatie van het land begon. Het beeld is in 2020 verwijderd in verband met het koloniale verleden van Amerika. Maar ik heb er nog een foto van:

LEES OOK  Calico Ghost Town
Isabella Columbus California State Capitol

Indruk Sacramento bezoeken

Sacramento heeft een blijvende positieve indruk op ons achtergelaten, omdat het leuker was dan we überhaupt verwacht hadden. Nu is er natuurlijk nog veel meer gaafs te doen als je Sacramento bezoekt. Zo hieronder een video van deze leuke stad in Californië. Wij hebben het bij Old Town gelaten en waren positief verrast. Ik kan het aanraden om Sacramento te bezoeken!

Lekker eten bij Mexicaans restaurant La Terraza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.