Tips Yosemite Park Hiking Yosemite Park Amerika roadtrip VLOG 5

Tips Yosemite Park – Hiking Yosemite Park

Yosemite stond ook nog op mijn lijstje als MUST SEE. Manlief had al gevraagd voor we vertrokken: Moeten het écht zo veel nationale parken zijn? Naderhand was hij me dankbaar, hij had het meest genoten van deze prachtige natuur. Yosemite National Park was het laatste NP dat we bezochten op onze reis door de Verenigde Staten. Ik deel graag met jullie mijn Tips Yosemite Park.

Tioga Pass

We kwamen door Yosemite omdat we door een miscommunicatie in de avond over de Tioga Pass reden. Je zou denken: No biggie. Je moet er alleen bij stilstaan dat je echt geen hand voor ogen ziet. Wegen zijn niet verlicht, het is dicht bebost en je kan alleen navigeren op wat je enkele meters voor je ziet. Ook zag ik regelmatig wilde dieren voorbij wandelen (wolven) en dus waren we blij toen we eindelijk in de avond aan kwamen in Mariposa. Een plek waar je kan overnachten bij Yosemite Park. Daar dwaalden we nog een uur rond om een kamer te kunnen vinden. Na bijna afgezet te zijn door een louche moteleigenaar, vonden we een plek waar we voor een groot bedrag een huis voor bijna 8 personen kregen. Goed, toch maar niet klagen dan want dit zag er echt wel oké uit. Jammer dat we het allemaal niet nodig hadden. Miscommunicatie was het probleem, dat had ons een flinke duit kunnen schelen. Maar je zou die lodge moeten ZIEN!

Tips Yosemite Park Hiking Yosemite Park Amerika roadtrip VLOG 5

Tips Yosemite Park

Voor Yosemite National Park heb ik nog enkele tips die ik met je wil delen. En natuurlijk vertel ik je graag wat ik allemaal heb meegemaakt in het park!

LEES OOK  Sacramento bezoeken

Bosbranden

Vanwege de vele bosbranden die er geweest waren, was Mariposa Grove – het zwaarst getroffen – afgesloten. In mijn ogen de grootste trekpleister van National Park Yosemite. Als je rondreed door het park, kon je de geur van verbrande bomen nog ruiken. Het was echt vers en als je ziet wat er allemaal is afgebrand, vraag je je af waarom mensen niet voorzichtiger zijn…

Yosemite Park bezoeken

Wil jij ook naar Yosemite Park gaan? Dat is begrijpelijk, want het is een prachtig park met sequoia bomen, geweldige watervallen en enorme hoogtes. Ik raad aan om in het voorjaar naar deze plek te gaan. Rond de tijd dat wij gingen, heeft Californië te maken met grote droogtes en bovendien is het smeltwater tegen die tijd opgedroogd (wij gingen in oktober). In het voorjaar heb je dat niet en heb je de grootste kans op spetterende watervallen en natuurschoon te spotten.

Vergeet niet om gebruik te maken van je America The Beautiful Pass!

Bezienswaardigheden Yosemite Park

Wat zijn de bezienswaardigheden in Yosemite? Die heb ik hieronder op een rijtje voor je gezet:

Mirror Lake

In ons geval helaas geen Mirror Lake, maar meer een lege vlakte aan de voet van de Half Dome in Yosemite Park. Als deze vol staat, geloof ik dat het een heel mooi plaatje is. Hier kan je prachtige foto’s maken met de rotsen die reflecteren in het wateroppervlak.

Mirror Lake Yosemite Park

 

Yosemite Falls

Helaas ook geen watervallen in verband met grote droogte en de tijd van het jaar. Maar Yosemite Falls zijn de hoogste watervallen van Noord-Amerika, dus wil jij zien hoe het water zich van 740 meter hoogte in etappes naar beneden stort? Ga dan in het voorjaar (april-juni), wanneer het smeltwater naar beneden dondert. Wij hebben alleen een donkere plek op het graniet gezien. #jammer

LEES OOK  Au revoir

Tunnel View

Op uitzichtpunt Tunnel View heb je een mooi panorama uitzicht op de verschillende rotspartijen van het nationaal park. Zo zagen wij de rotsen El Capitán, de Half Dome, Sentinal Rock en de Bridalveil Fall.

tunnel view

tunnel view yosemite national park

Sequoia bomen in Yosemite Park

Ook kan je nog afdalen naar de grote sequoia bomen van Yosemite Park door naar Mariposa Grove te gaan. Prachtig grote bomen zo groot dat er auto’s doorheen zouden kunnen rijden. Wij hebben door een andere groeve gelopen op een hiking trail van Yosemite Park. Daar hadden we het geluk om nog een paar sequoia bomen te zien en ermee op de foto te gaan. De groeve is wel heel diep in Yosemite, dus je moet je klaarmaken voor een flinke hike. Naar beneden is het allemaal fun and giggles, maar terug naar boven is even pittig. Want: steil!

Mariposa Grove is gesloten tot najaar 2017.

sequoia bomen in yosemite park tips yosemite park

tips yosemite park

Trails Yosemite National Park

Uiteraard zijn er nog een boel hiking trails die je kan doen in Yosemite Park, waarmee je grote afstanden kan afleggen. Wij hadden al veel hiking trails gedaan in andere National Parks zoals in Bryce en in Zion dus besloten het rustig aan te doen in dit park. Bovendien hadden we geen geluk met een slaapplek vinden in Yosemite waardoor we het park in één dag moesten bekijken.

Yosemite bezoeken

Wil jij Yosemite National Park bezoeken en naast deze tips nog meer informatie op doen? Pak dan de Yosemite Park Map erbij door op deze link te klikken: Yosemite Park Map.

LEES OOK  VLOG: Amerika vlog 2 - Life on the Road

Overnachten in Yosemite

Overnachten in Yosemite is ook mogelijk. Ondanks ons vroege opstaan en aankomst in het park zaten wij er toch naast (had o.a. te maken met een National Holiday) maar er zijn campings aanwezig. Mijn advies: Reserveer je plek van tevoren dan wordt je niet teleurgesteld! Kamperen in Yosemite is mogelijk op wel 3 plaatsen in het park: Upper Pines, Lower Pines en North Pines. Vergeet niet om iets warms mee te nemen voor de avond. Beren komen voor in deze omgeving, dus ga er vanuit dat je etenswaren, drinken en cosmetica in een veilige box (staan op de camping) moet opbergen.

Hier nog een paar mooie kiekjes van dit park:

tips yosemite park

tips yosemite national park

tips yosemite national park

Ben jij wel eens in Yosemite Park geweest?

Uiteraard deel ik vandaag weer een video met je. Deze kan je bekijken op mijn youtube kanaal. Ik heb al bijna 100 subscribers! Help jij mij om de 100 te halen!? Elke woensdag komt er een nieuwe video online over Geluk, Reizen of Duurzaamheid. Vandaag gaat de film over Hiking in Yosemite National Park:

Hiking Yosemite Park – Amerika VLOG 5

Wil jij mijn artikel Tips Yosemite Park met anderen delen?

Tips yosemite park - hiking yosemite park - Amerika roadtrip VLOG

 

Vergeet hem ook niet te pinnen op Pinterest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.