Vlog weekend Gent

VLOG: Weekend Gent (deel 1) – Stad verkennen en tips voor Gent

Elke week zet ik een nieuwe video online, vandaag is dat mijn vlog over Gent waar ik afgelopen weekend overnachtte met mijn hubby. We verbleven in Gent in het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, een mooi 4-sterren hotel in hartje Gent.

Gent is genieten!

In Gent ben ik al een paar keer geweest en elke keer is het genieten. Gent heeft een prachtig historisch centrum waar je als cultuurliefhebber je hart kan ophalen. Mooie oude gebouwen, kathedralen… daarnaast is Gent als studentenstad enorm hip & happening. Gent zette zich op de Vega-kaart door een vegetarische donderdag in te luiden, hiermee zijn ze de veggiehoofdstad van Europa. Inwoners werden aangemoedigd op deze dag geen vlees of vis op het menu te zetten. Ook op shopgebied doet Gent niet onder voor andere grote, designsteden. Je kan er je hart ophalen als je van nieuw, oud, secondhand, design, goedkoop of luxe houdt.

Pillows Grand Boutique Hotel Reylof

We verbleven in het viersterren hotel in de binnenstad, niet ver van het bruisende centrum, met een bon waardoor we een vrij goedkope overnachting hadden. Dat was heel erg prettig! Wat we van het hotel vonden, kan je in de vlog zien en daar zal ik ook nog een blogpost aan wijden. Ik kan verklappen: Je zult niet teleurgesteld zijn als je daar een overnachting boekt.

Tips voor een weekend Gent

Al snel zijn we de stad in gegaan. Ook daarvan zal ik niet te veel verklappen, want je moet maar gewoon mijn vlog kijken. Ik kan je wel de volgende leuke tips meegeven voor de stad:

LEES OOK  VLOGGEN in Parijs - Waar ik heen ging in december 2015

Gent gekleurde jas

Deze foto is van 2 jaar terug!

De Korenlei en Graslei zijn plekken op de kade van het water, waar je ons over de brug ziet lopen (de een ligt links, de ander rechts van de brug). De panden aan het water zien er prachtig uit en stammen allemaal nog uit de tijd van toen Gent als enige stad in België koren mocht stapelen en bewaren/opslaan voor het graafschap. Kijk er je ogen uit naar de prachtige trapgevels en statige panden.

‘Proosten’ op de vriendschap en een mooi dagje Gent met heerlijke Crème Brulé bonbons (samen met mijn lieve vriendinnetje Jantien)

Een foto die is geplaatst door Nancy – MrsStilletto (@mrsstilletto) op

Chocolaterie L. van Hoorebeke is één van de bekendste chocolaterieën in de stad. Waar je de lekkerste bonbons en pralines kan kopen. Het leuke aan deze specifieke winkel? Er zitten glasplaten in de vloer, waardoor je in het atelier kan kijken. Deze winkel vindt je op Sint-Baafsplein 15.

Ja en dan noem ik meteen maar de kathedraal van de stad waar je het bekende werk Het Lam Gods kan bekijken. De Sint Baafskathedraal is een bijzonder mooie kerk, met mooie oude glas in lood ramen (ze zijn niet meer allemaal intact) en een zeer imposante preekstoel. Mocht je nog meer willen weten over de verschillende bouwstijlen, kunst en de cryptes van de kerk dan kan je hier op Wikipedia veel vinden. Op dit moment staat de kathedraal in de steigers en wordt Het Lam Gods gerestaureerd – van Jan van Eyck – maar je kan altijd een kijkje binnen nemen in de kerk! Je mag er overigens geen foto’s of filmpjes opnemen en ik ben zo netjes om (als enige lijkt het wel) dat te respecteren.

LEES OOK  Budapest - Anker Klub

Vlakbij de Sint Baafskathedraal vind je de Belfort van Gent, ook al zo’n mooi bouwwerk en onderdeel van de beroemde Gentse torenrij (dit is de middelste).

Lekker scherpe mosterd volgens oud recept koop je bij Tierenteyn-Verlent! Dit oude winkeltje dateert uit 1790 en de mosterd hebben we al geprobeerd en is heerlijk. (Maar dus wel behoorlijk scherp)

Het Groot Vleeshuis is een markthal uit de 15e eeuw. Tegenwoordig kan je er terecht voor streekproducten en kan je er lunchen.

Ergens tussendoor liepen we even langs het Koperhuis welke gevestigd is te Kraanlei 27. Voor al je design meubilair moet je hier absoluut een kijkje nemen en anders kan je ook terecht voor andere lifestyle producten.

Het Gravensteen zijn we niet in geweest met zijn tweetjes maar daar ben ik een half leven geleden wel geweest met mijn vriendin toen we aan het interrailen waren. Ik heb mooie herinneringen aan Gent, omdat ik er met lieve vriendinnetjes ben geweest en mijn hubby nu ook. In de tijd dat ik het Gravensteen bezocht, de middeleeuwse burcht waar je een bezoek kunt brengen aan de oude vertrekken en plaatsen waar mensen gefolterd werden, was het superwarm weer en volop zomer. Ik zie de ijsjes van de stad nog voor me. Hoe dan ook heeft Gravensteen toch wel indruk op me gemaakt want een goede 10 jaar na dato weet ik nog waar de burcht voor staat en wat ik er gezien heb. Gravensteen is erg interessant en als je een beetje into folteringen bent, is dit de place to be. Hahaha, geintje 😉

LEES OOK  VLOG Familie uitje Landal Greenparks Landgoed 't Loo

Pur Sens vind ik een superleuk winkeltje in de Meerseniersstraat 3. Je kan hier kleding en schoenen kopen en heel leuke kaarten. Hier kom ik het allerliefst, want je kijkt je ogen uit. Zulke fijne stoffen, zulke leuke kleedjes (betekent jurkjes) en gave schoenen.

Voor meer hippe winkels kan je goed terecht in de Serpentstraat. Hier moet je absoluut even naartoe gaan! We keken binnen bij Mus in een Plas – een hebbedingenwinkeltje, Zsa Zsa Rouge – ”Great ideas for great living” en Zoot waar ik de mooiste gouden paillettenrok vond.

En waar we aten? In een klein restaurantje maar oh wat was het lekker! We aten bij Surtoe en hier moet je absoluut wat eten. We aten het zachtste vlees met een verrukkelijke bearnaise saus. Surtoe vind je op Botermarkt 7.

Dit en meer vind je in mijn eerste VLOG over Gent:

VLOG Weekend Gent – Stad verkennen en tips voor Gent

Kan je de video niet zien? Klik dan op de titel boven de video.

Ben jij wel eens in Gent geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.