Wat te doen in San Francisco 10 must-sees

Wat te doen in San Francisco: 10 must-sees

San Francisco is zoals veel steden in Amerika een plaats vol mogelijkheden. Het voordeel van deze mooie stad in Californië is dat het aan de baai ligt en je met gemak vanuit verschillende delen in de stad uitkijkt over de zee. Ik heb er een paar dagen rond gelopen en de 10 must-sees en activiteiten voor je verzameld voor jouw eerste bezoek aan San Francisco. En sommige activiteiten zijn weer eens anders dan anders!

Waar zijn de hippies

Eerlijk toegegeven: toen ik in San Francisco aankwam vond ik het niet meteen leuk. Ik was namelijk op zoek naar dat vrije hippie gevoel à la het nummer San Francisco van Scott McKenzie.

If you’re going to San Francisco,
Be sure to wear some flowers in your hair.
If you’re going to San Francisco,
You’re gonna meet some gentle people there.

For those who come to San Francisco,
Summertime will be a love-in there.
In the streets of San Francisco,
Gentle people with flowers in their hair.

Bloemen dragen ze al lang niet meer in hun haar. En als je op zoek bent naar hippies dan zul je ze hier niet zo 1,2,3 vinden. Hipsters kom je er wél genoeg tegen, want met Silicon Valley om de hoek is het een centrale plek waar veel digi-mensen wonen.

Hippe, energieke stad San Francisco en alle toffe activiteiten en bezienswaardigheden

Gelukkig is de stad één en al energie en enorm uitgestrekt. Je kunt je lol op met activiteiten of mooie bezienswaardigheden. Kijk en schrijf maar mee! Ik heb 10 must-sees en nog een paar extra tips om alles uit jouw citytrip naar San Francisco te halen.

Golden Gate Bridge

Op nummer 1. En het is een beetje een inkoppertje… maar waar San Francisco nu eenmaal het meest bekend om is is de Golden Gate Bridge! En vooruit: de mist die rond de Golden Gate Bridge hangt.

Weetjes Golden Gate Bridge

De Golden Gate Bridge is een hangbrug en werd in 1933 gebouwd en was in 1937 klaar. Wist je dat de brug zó groot is dat ze jaarrond de brug moeten schilderen? Zodra ze klaar zijn kunnen ze weer van voor af aan beginnen om roest te voorkomen.

Hoe bezoek je de Golden Gate Bridge?

Je kunt ervoor kiezen om over de Golden Gate Bridge te wandelen (flinke wandeling), of er over te fietsen (stevige fietstocht!) en je hebt nog de mogelijkheid om gewoon een auto te nemen en er overheen te rijden en op verschillende punten te stoppen en van het uitzicht op deze iconische brug te genieten. Dat laatste deden wij, heel chique met onze vriendin en privé chauffeur voor de dag J. Ze bracht ons overal naartoe. We were lucky bastards.

LEES OOK  Roadtrip USA

De snelweg voor de Golden Gate Bridge is Highway 1 – een route die ik je sowieso aanraadt als je op roadtrip gaat.

Ferry Building

Voordat de welbekende brug er bij San Francisco was, de Golden Gate Bridge, moest iedereen per boot om naar de andere kant van de baai te kunnen komen. Bij het Ferry Building passeerden elke dag wel 100.000 mensen. Inmiddels staat het Ferry Building vooral bekend om de geweldige delicatessen die er verkocht worden. Je kunt hier heerlijke olijven kopen, gebrande noten of zalige bagels.

Klokkentoren van de Ferry Building

De klokkentoren van het Ferry Building is geïnspireerd op de Moorse toren van de kathedraal van Sevilla. Hoewel het gebouw momenteel vooral rond eten draait, vertrekken er nog steeds ferries vanaf de Ferry Building, zoals bijvoorbeeld de boot naar het schilderachtige plaatsje Sausolito. Tijdens de reis vaar je langs Alcatraz en de boottocht trakteert je bovendien op een prachtig uitzicht op San Francisco en Sausolito. Echt een aanrader!

Sausolito

Blijf in Sausolito ook in de haven hangen. Dan weet je meteen waar Otis Redding (nog zo’n muzikale held van me) één van mijn lievelingsnummers ‘Sittin’ on the dock of the bay’ schreef. En uit eten kun je als de beste in Sausolito. Wij kregen lunch van een lieve dame die we in Bishop hadden leren kennen.

Fisherman’s Wharf – Pier 39

Als je in San Francisco bent moet je wel even een kijkje nemen bij Fisherman’s Wharf. Wij liepen zelfs bijna alle steigers af vanaf het Ferry Building tot we bij Pier 39 waren. Pier 39 is de welbekende steiger waar de vele zeeleeuwen zich verzamelen. De rest er omheen vonden wij te toeristisch, maar het is leuk om in de late zon een kijkje te nemen.

China Town

Het begin van China Town wordt gekenmerkt door het grote Chinatown Gateway, een poort met twee grote stenen leeuwen ernaast. China Town zelf bestaat vooral uit veel winkeltjes met prullaria, met her en der een winkeltje met kruiden en levensmiddelen. Het is leuk om je even in deze drukke wijk onder te dompelen.

LEES OOK  Hoover Dam - Roadtrip West Amerika Vlog #4

Nob hill

Nob Hill is een leuke buurt waar je heel veel hippe tentjes tegenkomt. Er is in deze omgeving altijd wel wat te doen. Elke week kunnen de winkels weer verschillen dus ik zal hier geen tips geven. Kijk gewoon op Instagram, FourSquare of een andere app om te zien waar je aan tafel wil aanschuiven, waar je de leukste vintage kleding scoort of waar een nieuwe conceptstore is.

Lombard Street

Ik zag op internet enthousiaste verhalen over Lombard street, dus wilde ik er ook naartoe. Onthoud dat Lombard Street gewoon de ‘crooked street of San Francisco’ is. Het is een straat waar de auto’s zigzaggend naar beneden moeten rijden in verband met de steile hellingen van San Francisco. Nu is dat natuurlijk wel bijzonder, maar het blijft gewoon een weg waar je van een afstandje naar moet kijken.

Haight Ashbury – Hippie central

Als je nog een beetje terug wilt naar de plek waar vroeger de hippie movement was dan moet je in de wijk Haight Ashbury zijn.

De vibe is in deze wijk nog rustig en gezellig. In de hoogtijdagen van de hippies was dit hét centrum van de Flower Power. Door op de hoek van Haight en Ashbury met de hippie community samen te komen, kreeg de buurt zijn naam. In deze wijk vind je ook weer veel hippe tenten, maar ook leuke boekenwinkels. Ik vond dit een heel prettige wijk en kocht een boek in een tof boekenzaakje.

Golden Gate Park

Prachtig park waar je lekker kunt uitrusten en heel veel kunt rondlopen want het park is gigantisch. Wij zagen een oudere man op rolschaatsen superhip dansen / rolschaatsen en dat maakte zo’n plezier in me los. Iemand heel goed en vrolijk te zien worden met wat hij doet: dat vind ik inspirerend. Hij raadde ons aan om ook rolschaatsen te nemen – aan de overkant konden we ze huren als we zin hadden?

De beste man zag er niet heel bijzonder uit, zelfs een beetje gedateerd met zijn kleding maar terwijl hij zijn rolschaatsen uit deed en naar de straat liep, stapte hij in de dikste wagen die ik tijdens mijn vakantie heb gezien. Die man was zeker miljonair. Dat vond ik zo prachtig! Appearance doesn’t say a thing!

LEES OOK  Viva Las Vegas! - A walk down The Strip

Japanese Tea Garden

Wij zijn in de Japanese Tea Garden (hiervoor betaal je entree) geweest. Deze tuin werd al aangelegd in 1894. Volgens de reisboeken moest het een juweeltje zijn. En dat was de Japanse theetuin ook! Maar de tuin is wel vrij klein en daardoor vond ik zelf de hoge entreeprijs het geld niet waard. Echter op Tripadvisor krijgt hij wel 4,5 sterren. Ik zou je aanraden om hier alleen naartoe te gaan als je meerdere dagen San Francisco hebt.

Queen Wilhelmina Tulip Garden

Natuurlijk nam onze vriendin J. ons mee naar de molen van San Francisco. De tuin is vernoemd naar voormalig koningin Wilhelmina en Nederlandse telers leveren ieder jaar tulpenbollen voor de weide er omheen. Toen wij er waren was het niet het seizoen van voorjaarsbloemen, waardoor we geen tulp hebben gezien. Het was wel grappig om iets typisch Nederlands aan de Grote Oceaan te zien staan.

California Academy of Sciences

Nog een leuke tip in het Golden Gate Park: wil je een avond chillen en interessante dingen zien ZONDER kinderen? Dat kan op donderdagavond in het California Academy of Sciences en het heet NightLife. Voor deze avonden moet je 21 zijn en je ID laten zien.

Natuurlijk kun je ook overdag naar dit museum toe met (je) kinderen erbij 😉

Coit Tower

In de Coit Tower zijn muurschilderingen te bewonderen die vooral het leven tijdens de depressie in Californië weergeven. Het project was bedoeld om kunstenaars aan het werk te houden in de jaren van economische crisis. De muurschilderingen behandelen de geschiedenis van de VS en 25 kunstenaars hebben een contributie geleverd aan de muurschilderingen, waar Diego Rivera er één van is.

Telegraph Hill

In 1850 stond er een semafoor op de top van de heuvel en zo heeft Telegraph Hill zijn naam gekregen. Dit ding zou kooplieden hebben gewaarschuwd als er schepen door de Golden Gate naderden. De oostkant van Telegraph Hill is heel steil omdat veel gesteente hiervan is gebruikt voor wegen en landwinning. Je kan door middel van trappetjes overal komen (vanaf Filbert Street) maar je moet zeker wel je conditie meenemen. Je loopt langs geweldige huizen, die allemaal een prachtig uitzicht hebben.

Als je dit een leuke post vindt, check dan mijn andere travelguides.

Safe travels!

Love Nancy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.