DIARY 2017 Week 18 Westminster Abbey

DIARY 2017 – Week 18 – Westminster Abbey

In mijn wekelijkse diary geef ik je een dagelijkse inkijk in mijn leven. Deze week ging ik naar het werk en daarna had ik een lang weekend met vriendinnen in Londen met de Tower Bridge, Westminster Abbey, veel eten en ook lekker shoppen.

APK

Maandag 1 mei
Vandaag mocht mijn auto weer naar de APK! Gelukkig aan het einde van de dag kon ik de auto weer ophalen, dus dat was erg fijn. Ook werkte ik vanuit huis, want ja… druk op het werk.

Opruimen en organiseren

Dinsdag 2 mei
Klusjes in huis, werken vanuit huis, een film monteren. The works. De dingen die je doet als je een dag vrij hebt maar de boel een puinzooi is: Opruimen en organiseren.

Powervrouw

Woensdag 3 mei
Hoewel ik een superlang weekend had, voelt het alsnog alsof het pas gisteren was dat ik op kantoor was. Er is too much to do. En om de lichte stress compleet te maken heb ik natuurlijk ook mijn koffer voor morgen nog niet ingepakt. Dus na het avondeten doe ik dat gauw en dan kom ik tot de conclusie dat ik nog wel bananenbrood kan maken voor op reis. Dus dat doe ik ook nog eventjes – Powervrouw dat ik ben. Wel is vandaag natuurlijk mijn video online gekomen. Deze keer ging het over tulpen, narcissen en hyacinthen bij de Keukenhof. Heb jij deze video al gezien?

Tower Bridge

Donderdag 4 mei
Allejezus vroeg opstaan om de trein te pakken. Normaal kom ik voor 8 uur eigenlijk niet buiten haha! (Jep, ik heb geluk en ben een tikje verwend) Vandaag nemen we de trein naar Londen toe. We zitten om 8 uur al in België en komen om 12 uur Engelse tijd aan. Dan zoeken we ons appartement nog op en daarna gaan we de stad in. Op naar de Tower Bridge! Ik kan me helemaal niet herinneren dat deze brug met blauw gedecoreerd is…!? Heel gaaf: Je kan op de Tower Bridge over een glazen vloer lopen waardoor je op 42 meter hoogte boven de Theems en het verkeer loopt. Echt super om mee te maken en erg leuk om te doen. Ook de machinekamer ziet er heel erg vet uit. We sluiten de dag af met tapas bij een tapasbar ‘om de hoek’.

LEES OOK  DIARY - Sunday Special - Week 14

DIARY 2017 Week 18 Westminster Abbey

Westminster Abbey gratis bezoeken

Vrijdag 5 mei
Op naar de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace! Maar niet voordat we een ontbijtje naar binnen hebben. En dat doen we bij het Cereal Killer Café. Een grappig plekje, schuin tegenover ons appartement. Na de wisseling van de wacht gaan we weer eten en verdwijnt de helft van ons gezelschap op een Harry Potter wandeltour. Met schoonzus ga ik stiekem Westminster Abbey in zonder te betalen. Dat vond ik een partij spannend! Je moet eigenlijk 22 pond betalen, maar wij zijn dus gratis voorbij de security gesneakt. Hoera! Ik heb uiteindelijk nog de originele Coronation Chair gezien. Die zag er niet heel comfortabel uit! Maar hoe gaaf dat je kan zeggen dat je Westminster Abbey in bent gegaan zonder te betalen?

Choccywoccy Doodah

Na onze illegale entering, gaan we naar Choccywoccy Doodah en wachten op de andere helft van het gezelschap. Zij hadden er een tour van 2 uur en enkele kilometers op zitten! De taart die we eten bij Choccywoccy Doodah is heerlijk, maar zo machtig dat ik hem niet op kan. Gelukkig kan ik een doggy bag meenemen. Wat van ons gezelschap koopt enkele creaties van Choccywoccy.

Choccywoccy Doodah London

Er wordt lippenstift opgedaan in de MAC Cosmetics, kettingen uitgelachen bij Liberty’s, karaoke gezongen bij Hamley’s en het duurste eten bewonderd bij Harrod’s. Als we terug komen bij ons appartement in Brick Lane hebben twee straatbewoners besloten om een gratis concert op straat weg te geven en staan daar te zingen, gitaar te spelen en te drummen. Onder het genot van een bagel van de beste bagels van Londen (? of was het van deze wijk?) jammen we nog rustig even mee. Thuis gekomen doe ik mijn oordopjes in en hoor ik niks meer van wat er gebeurt op straat.

LEES OOK  DIARY : Sunday Special - Week 47

42nd Street

Zaterdag 6 mei
Na het ontbijt met Eggs Benedict gaan we naar Portobello Road in Notting Hill. Ik keek vroeger altijd naar Heksen en Bezemstelen en daar komt een liedje van Portobello Road in voor. S. vindt een plattegrond op straat en daarmee kunnen we de Notting Hill bookshop vinden en de deur die in de film Notting Hill wordt gebruikt. En wat blijkt? Die boekenshop ligt om de hoek! In de boekenzaak vind ik een gaaf boek over gevaarlijke plekken in de wereld (met mythes en sagen) en koop deze. Van de blauwe deur maak ik alleen op afstand een foto en filmpje. Om daar aan de deur te gaan hangen vind ik een beetje genant.

Notting Hill blue door mrsstilletto

Highgate Cemetery

Van Notting Hill gaan we naar Highgate Cemetery. En dat was ZO. GAAF. Je leest het goed, ik vind het geweldig om naar een begraafplaats te gaan. Bram Stoker raakte geïnspireerd voor zijn boek Dracula dankzij deze Victoriaanse begraafplaats. Na de gigantische klim, waar ik – terwijl ik dit type – nog steeds spierpijn van heb, krijgen we een tour van een aardige vrouw die het vooral leuk vindt om ook akelige verhalen te vertellen. Heel fijn, helemaal in mijn en N.’s straatje. We hebben nog wat tijd over en S. en W. gaan naar de M&M shop terwijl N. en ik kaartjes kopen voor een musical. Die regelen we verdomd snel en voor we het weten doen we een poging om de andere helft van ons groepje te vinden in de mensenmassa. I am too old for this shit denk ik, terwijl ik me een weg door de mensenmassa heen baan. WAT EEN BOEL MENSEN op Piccadilly Circus zeg. En iedereen wilt naar die M&M Store lijkt het wel (en Lego en Nickelodeon). Ik heb met geen van 3-en iets, dus blijf nadat we S. en W. getipt hebben lekker buiten staan met N.

Theater Royal Drury Lane

Na een pubmaaltijd gaan we naar het theater voor de musical 42nd Street. Wat een prachtig theater is dat! De foyer is supermooi en het voelt geweldig om er te zijn. Maar waar moeten we toch in godsnaam naartoe? Waar is onze ingang? Bij navraag blijkt dat we niet via de foyer mogen, maar onze balkonplaatsen via de zijkant van het theater moeten opzoeken. We komen aan bij een lullig deurtje waarboven BALCONY hangt, met een betonnen trappetje waarvoor we meer dan 100 traptreden naar boven mogen wandelen volgens de dame van het theater. De treurigheid straalt er vanaf. Je kan wel zien dat wij de ‘goedkope’ tickets hebben. Gelukkig kunnen we er heel hard om lachen.

LEES OOK  DIARY - Sunday Special - Week 8

De show maakt echter onze sneue entree helemaal goed. Wat een geweldige voorstelling! Die glitter, die glamour, die tapdance! Na de show staan we nog na te tappen en te zingen. Wat een leuke herinnering en wat een bijzondere dag was het vandaag!

Shoreditch – Brick Lane

Zondag 7 mei
Vandaag is onze laatste dag, maar we hebben een late checkout van ons appartement dus: We gaan onze wijk in. W. koopt bananenthee bij een speciale theezaak, terwijl ik zit na te denken over een thermosfles met thee-infuser. Uiteindelijk koop ik hem niet. We doen nog een poging in de middag om te eten bij de Breakfast Club maar natuurlijk heeft deze tent nog steeds een wachtrij van een half uur. En zo veel tijd hebben we nu ook weer niet. Op Spitalfields market is een enorm leuk zaakje met alleen maar retro kleding. Lief als de meiden zijn, kan ik er even een kijkje nemen en koop ik uiteindelijk een kokerrok en vestje. Ik koop bijna nooit meer wat aan kleding (spullen ook niet… boeken daarentegen!), dus dit is een grote uitzondering!

syrian food brick lane market

Het ziet er niet uit, maar dit was zoooo lekker

Terugreis

Voordat we vertrekken eten we nog wat op de markt van Brick Lane, die recht voor onze deur staat. En dan pakken we onze koffers en zetten we de terugreis in. We nemen nog een kijkje bij het perron van Harry Potter voordat we vertrekken vanaf het internationale station en mogen dan enkele uren in de trein vertoeven. Uiteindelijk heeft onze trein vanuit Brussel een beetje vertraging maar na half 11 val ik toch blij maar moe op de bank om mijn man alles te vertellen over onze reis. Om 12 uur moet hij mij de mond snoeren omdat hij toch echt wel wilt slapen. Maar ja… ik heb ook ZO VEEL TE VERTELLEN over Londen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.