8 tekenen dat je van baan moet wisselen

8 tekenen dat je van baan moet wisselen

Inmiddels mag ik zeggen dat ik al ruim 10 jaar werkervaring heb (iets met verkorte leerweg) en val ik echt onder de generatie Y waarbij ik een kleine jobhopper ben geweest uit vrije wil of door toeval. Zo ben ik in vele situaties en bedrijven terecht gekomen en heb ik even zo vaak de verhalen en irritaties van collega’s aangehoord. Soms blijkt het dat er kleine scheurtjes in het beeld van die geweldige baan verschijnen en blijkt deze baan helemaal niet zo leuk te zijn. Waar je op moet letten? Deze 8 tekenen zeggen je dat je van baan moet wisselen:

  • Je kijkt uit naar het weekend. Maar niet gewoon uitkijken: Je LEEFT voor het weekend.
  • Op zondagmiddag wordt je al depressief bij de gedachte dat je morgen weer naar kantoor moet, het verpest je vrije tijd.
  • Je irriteert je aan die ene collega, die altijd dezelfde dingen zegt en klaagt over dezelfde mensen en dingen. Terwijl jij je daar absoluut niet in wilt mengen.
  • Je irriteert je omdat jij altijd degene bent die de koffie moet halen/thee moet zetten/het papier in de printer moet aanvullen/vuilnis buiten moet zetten. Het is geen mopperpunt meer, je hebt het immers al vaak genoeg aangegeven dat je dit niet meer wilt doen. Nee, je bent past beyond that. Het irriteert je mateloos en zorgt ervoor dat je je klote voelt als je deze taak uitvoert.
  • Je klaagt thuis over je matige baan. Elke dag.
  • Je betrapt jezelf erop dat je denkt dat je écht niet meer met je collega op één kamer kan zitten. Je. kan. haar. kop. niet. meer. zien!
  • ’s Ochtends sleep je jezelf uit bed…
  • Je krijgt last van fysieke ongemakken als je aan je werk denkt: je wordt misselijk, gespannen, krijgt hoofdpijn.
LEES OOK  Snapchat - Een guide voor mijn nieuwste social media verslaving

8 tekenen dat je van baan moet wisselen

Het is erg vervelend als je ontevreden bent met je baan. Vaak is ontevredenheid wel op te lossen met je werkgever, door over je struikelblokken te vertellen. Soms ook niet, wat is dan dé oplossing? Direct op zoek gaan naar een andere baan. Het is vaak zo dat wanneer je bovenstaande tekenen hebt gezien, je je werk niet meer gaat waarderen. Daar is het al te laat voor. Gelukkig trekt de economie weer aan en met een beetje doorzettingsvermogen heb jij zo weer een andere leuke baan gevonden.

 

Heb jij wel eens genoeg gehad van jouw werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.