snapchat mrsstilletto

Snapchat – Een guide voor mijn nieuwste social media verslaving

Al geruime tijd had ik Snapchat op mijn telefoon staan, maar niemand die ik kende had Snapchat, dus wat moest ik ermee? Lang geleden besloot ik bij mijn oude telefoon de app eraf te gooien, tegen de tijd dat ik meer ruimte had zou ik hem er wel weer op zetten.

En dat gebeurde. Ik zette deze app alweer een paar maanden terug op mijn telefoon en begon wat meer rond te kijken. Sterker: Ik raakte eraan verslaafd! Wat is Snapchat en wat maakt Snapchat zo leuk? Lees verder!

 

Snapchat foto’s

Snapchat is bedoeld om vooral in korte foto’s mensen berichten te sturen. Je bepaalt zelf hoe lang ze de foto te zien krijgen en naar wie je de foto stuurt. Dit is natuurlijk leuk voor degenen die dronken foto’s willen delen zonder dat hier al te veel mee gedaan kan worden. Let op: Het is wel mogelijk om screenshots te maken, maar meldingen hiervan krijg je wel binnen. Wat het Snapchat team zelf al zegt: Be careful and happy snapping!

Snapchat films

Ook kan je ervoor kiezen – en dit is mijn absolute favoriet – om foto’s of filmpjes met iedereen te delen. Dit heet ook wel ‘Mijn verhaal’. Je krijgt zo een unieke inkijk in de levens van anderen. Ook hier kan je bij de foto’s weer instellen hoe lang ze de foto te zien krijgen, wat je onderschrift wordt of laat je een filmpje zien. Als de foto of het filmpje is afgelopen kunnen anderen hier weer een reactie op achterlaten. Een stuk interactiever dan bijvoorbeeld reacties achterlaten op Facebook of Instagram. Je krijgt meteen je volgers te zien en dát is nu juist wat er zo leuk aan is!

LEES OOK  Favo YouTube channels (2015)

Volg mrsstilletto op Snapchat

Elke ochtend sta ik op met een dosis Snapchat, om zo te kijken wat iedereen heeft meegemaakt. Zo volg ik Felicia Day (actrice bekend van onder andere Supernatural: thisfeliciaday) die elke dag een liedje zingt ter ere van haar kopje koffie. Rachel Brathen (de yoga girl: rachel_brathen) laat van alles zien; van haar boek signeersessies, haar yogalessen tot avondjes uit eten of naar Coachella gaan. Ook volg ik iets dichter bij huis Hilmar Mulder (hilmar.m), die regelmatig foto’s snapt van haar werk, het rondje met het hondje en haar ontbijt. En natuurlijk ben ik er ook; al geruime tijd kan je mij volgen via Snapchat. Download de app en wordt vriendjes met me: mrsstilletto

Ik ben benieuwd of jij ook enthousiast bent geworden over de app. Tot ziens op Snapchat en… Happy snapping!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.